tirsdag 27. oktober 2009

Markin II

MERK! Markin støtter ikke koden jeg har skrevet inn ved importering, så hvis du bruker fila leg la ut, vil ikke Markin klare å lese den igjen. Jeg beklager dette og håper ingen får altfor store problemer av det. Lenke til originalfila ligger ute for dem som vil tilbake. Jeg skal se mer på saken og komme tilbake med en versjon uten bugs senere. Igjen: beklager!
Orginalfila

Har brukt litt mer tid på å dissekere Markin for å komme fram til en bedre konfigurasjon. Jeg har nå satt sammen to ulike utseender på output-fila som elevene får.

Det kan være hensiktsmessig å gi en kort forklaring på hvordan Markin lager kommentarfilene basert på det du som lærer lager inne i programmet. Basert på sine annotasjoner, kommentarer etc. i Markin, bruker programmet en rekke ulike filer (stort sett CSS og JavaScript) for å gjøre om dette til noe som kan leses i en nettleser. Resultatet er en relativt omfattende HTML-fil der disse CSS og JS-filene er lagt til for å sørge for at interaksjonen mellom annotasjoner, forklaringer og sluttnoter fungerer som det skal, at statistikken blir rett, og at teksten ser ut som den skal. Dermed kan man ved å gjøre endringer i CSS og JS endre denne interaksjonen og formateringen.

For at du skal få Markin til å lage kommentarfiler som ser ut som templatene under, må du derfor klikke på Tittelen til malen over bildet og laste ned og lagre fila i mappa på din PC som sannsynligvis heter noe sånt som C:\Program Files\Markin4\templates. Fila med samme navn som allerede ligger der, vil da overskrives og erstattes av den nye. Det skal gjøre susen.


9 kommentarer:

 1. Tusen takk! Det gjorde virkelig susen ja. Det ble en mye mer oversiktlig fil. Så flink du er! Jeg tror ikke jeg helt tør å begi med ut på dette, det høres så avansert ut... Men kan man velge hvilken template man vil bruke? Kan jeg komme tilbake til den gamle?

  SvarSlett
 2. Takk:-) Det kan du hvis du tok backup. Jeg kommer også til å legge ut både den opprinnelige fila og andre versjoner med mer "stil". Favorittfarge? ;-)

  SvarSlett
 3. Jeg glemte også å si at man ved å lime inn tabeller/rubrikker (i alle fall fra Word) vil få samme stil på disse:-)

  SvarSlett
 4. Jeg glemte jo å ta backup... Så fint om du legger ut den originale også. Men hvordan velger jeg den jeg vil bruke? Det skjønte jeg ikke helt. Må jeg da ta den fila jeg vil bruke/ikke bruke inn/ut av mappa? Blå er jo en fin farge:)

  SvarSlett
 5. Dette var supert. Så kjekt at du deler så villig. Grønt var fint, men tar gjerne i andre farger også. Så kan jeg skifte med årstidene :)

  SvarSlett
 6. Forresten; i Markin-mappa ligger det allerede en backupmappe for templates (det gjorde det i hvertfall hos meg), så selv om du legger inn fila som er lagt ut her, så kan du finne igjen den originale uten selv å ta backup...

  SvarSlett
 7. @marita Beklager sen respons. Det er den fila du til enhver tid har lagret i mappa som gjelder, så du må bytte ut.

  @inger hilde: mulig det ligge backuop ja, men jeg legger ut her for sikkerhets skyld.

  SvarSlett
 8. Hi Bjorn: I am sorry to comment in English on your blog, but I am unable to write in Norwegian! :) My name is Nik Holmes, and I am responsible for publishing the Markin program. One of your readers has brought your site to my attention, because when they tried to use the template files you are providing, they found that the resulting documents could not be re-loaded into Markin. This is because your template contains invalid markup, which does not comply with the XHTML standard used in Markin .mrk.htm documents. This means that when Markin tries to reload the file later, it is unable to recognise it as a Markin document. Please advise your readers that if they use your template, they may be unable to re-load their Markin files later. Thankyou!

  SvarSlett
 9. Jeg fikk også problemer med å ta fram igjen filen, men ingen krise. Synes bare det er flott at du gidder å prøve dette ut. Jeg har snust litt på css, men det blir ikke noe på denne siden av jul.

  SvarSlett